2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Szépen cseperednek a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum fekete bárányai

Kovács Tamara | 2023. április 04. - 17:55
Szépen cseperednek a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum fekete bárányai

A kisbárányok valóban feketék, ami igen ritka, ahogy a mondás is tarja. Barátságosak kedvesek. Már a szabad levegőn ízlelgetik a csodálatos környezetet családjuk körében. A Göcseji Falumúzeumban a számtalan szárnyas és mindenféle falusi hangulatot visszaidéző állat kapcsolja ki a látogatókat, idilli hangulatban a hétköznapok stresszes forgatagából. Érdemes egy sétát tenni és visszautazni a múlt békességébe!

Mint a Frisshirek március hatodikán írt róla, kisbárányok születtek a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban, ráadásul feketék és egyszerre kettő. A testvérpár azóta sokat növekedett, várhatóan a kirándulók kedvenceivé válnak.

A múzeum húsvéthétfőn, azaz április 10-én nagyon sok szeretettel várja a kicsiket és nagyokat a Skanzenbe, ahol közel ezer csokitojást rejtenek el a helyszínen a falumúzeum területén.

Több száz család és baráti társaság érkezik minden évben a 14.00 órakor kezdődő tojáskereső programra, akik lelkesen kutatják a fűben, a fa odvában, tájházak ablakában, pajtában rejtőzködő csokitojásokat.

A programot 15.00 órától néptánc bemutató, nyuszimustra, kézműves foglalkozások és különleges meglepetések is színesítik de lesz öko játszóház, arcfestés és számos meglepetés is.

A lurkók legnagyobb örömére arcfestő is várja majd a vállalkozókedvűeket, így bárkiből lehet pillangó, kismadár, éjkirálynő, nyuszi vagy éppen katicabogár. A foglalkoztatóházban Mézes gondolatok címmel kiállítás nyílik, amit kicsiknek, nagyoknak egyaránt ajánlunk.

A nyuszimustrán valódi állatokat simogathatnak a gyerekek, két tenyésztő is elhozza a rendezvényre a legszebb fajtáik néhány darabját: lesznek kosorrú és óriásnyulak, törpe és ezüstnyuszik.

A jókedvről gyermek népi táncegyüttesek gondoskodnak, és a vendégek igazi hagyományőrző locsolkodást is láthatnak, sőt, bárki elmondhatja a helyszínen az Egerszeg Rádió élő műsorában a locsolóversét.

A falumúzeumban egy vitrinkiállítás is várja az érdeklődőket, benne Dömötör Andrea tojásíró népi iparművész alkotásaival. Erre az alkalomra kinyit a szatócsbolt, ahol édességek és frissítők várják a vendégeket.

A tojáskereső futás 14.00 órakor indul, a Zalaegerszegi Tájfutó Club facebook oldalán minden információ elolvasható a programról. A Göcseji Múzeum április 10-én 10.00 órától várja a vendégeket, de a rendezvény 14.00 órakor kezdődik.

A Frisshirek úgy tudja, hogy a rendezvény a Göcseji Múzeum, az Egerszeg Rádió 95.1, a Zalaegerszegi Televízió és a Zalaegerszegi Tájfutó Club közös szervezése.

Tojáskeresésre fel!

Fotók: Göcseji Falumúzeum Facebook-oldala