2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Márki-Zay volt jegyzője beperelte a polgármesteri hivatalt

frisshirek.hu | 2023. április 12. - 16:00
Márki-Zay volt jegyzője beperelte a polgármesteri hivatalt

Tatár Zoltán csütörtökön közös megegyezéssel megszüntette a közszolgálati jogviszonyát a polgármesteri hivatalnál. Tegnap arról számolt be, hogy peres eljárást kezdeményezett a volt munkaadója ellen.

Tatár öt év után hagyta ott a hivatalt, tavaly nyárig volt jegyző, amikor lemondott, de később még a hivatalban dolgozott. A jegyzői pozícióról való lemondásának előzménye, hogy új tagot választottak a Csongrád-Csanád 04. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai közé, Dr. Kecskés Fanni személyében, még februárban.

Emiatt éles csatározások voltak már a közgyűlésben is, ami a szavazás után folytatódott a sajtón keresztül. Ekkor Tatár jelezte, hogy mindenben szabályszerűen jártak el, de végül nem folytatta tovább jegyzői tevékenységét.

A volt jegyző most azt közölte: Márki-Zay Péter azt mondta neki, hogy bár néhány nappal ezelőtt írásban megegyeztek a távozás feltételeiben, jogi aggályok miatt a polgármester nem tartja magára nézve kötelezőnek a közszolgálati jogviszony megszüntetésére vonatkozó megállapodásukat. Ezért Tatár Zoltán peres eljárást kezdeményezett a Polgármesteri Hivatal ellen.

Márki-Zay erre úgy reagált, Tatár Zoltánnak a Polgármesteri Hivatallal volt megállapodása, és csütörtökön sem vele írt alá megállapodást. A városvezető szerint ő békítő szándékkal javasolta a közös megegyezéssel való felmondást, ami mára két jogász – az egyik éppen Tatár Zoltán – szerint is jogi okokból semmis, ezért más úton indulnak tovább.

Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata