2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Így fognak embereket toborozni a debreceni akkugyárba

frisshirek.hu | 2023. április 17. - 13:00
Így fognak embereket toborozni a debreceni akkugyárba

Eleinte kínaiak dolgoznak majd a CATL debreceni óriásgyárában, de később hazai szakemberekre is szükség lesz - elsősorban karbantartókra, szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra és mérnökökre.

Az első időkben kínaiak is érkeznek, de egy idő után itteniekkel szeretnék feltölteni a 9000 fős dolgozói létszámot a debreceni CATL akkumulátorgyárban - írja a Növekedés.hu.

A kínai cég világszerte 13 üzemet működtet, amelyekben összesen 120 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

A gyár tervezése még jelenleg is zajlik, csak a véglegesítés után nyújtják majd be az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges iratokat.

A nyár elején várhatóan megindulhatnak az építkezések, 2024-ben a próbaüzemre, 2025-re pedig a teljes kapacitáson történő termelésre állnak át. A debreceni akkumulátorgyár az európai autógyárak kiszolgálója lesz, mintegy 30 márkának szálllítanak majd innen akkumulátorokat.

Elsősorban a gépek működését felügyelő személyzetre lesz szükség, karbantartó szerelőkre, gépkezelőkre, technikusokra, mérnökökre. A CATL mindezek mellett számos magas képzettséget igénylő munkahelyet teremt majd - ígérik.

Fotó: Facebook