2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Nehezített pályán is eredményes, folytatná a munkát a bajai polgármester

Tóth Rózsa | 2023. április 18. - 17:00
Nehezített pályán is eredményes, folytatná a munkát a bajai polgármester

Videóközleményt adott ki Baja momentumos polgármestere a párt elnökével, Gelencsér Ferenccel, melyben bejelentette, hogy 2024 után is szeretné folytatni a munkát. A Momentum és az MSZP is kiáll Nyirati Klára mellett és támogatják jelöltségét. Nyirati az emberekkel folytatott közvetlen kommunikációt említi mint munkája egyik legfontosabb pillérét, de számtalan kézzelfogható eredményt is fel tud mutatni, melynek termése a térség virágzó városa, Baja.

Nyirati Klára, Baja jelenlegi mometumos polgármestere és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a mai videójukban jelentették be: Nyirati Klára 2024 után is folytatná polgármesteri munkáját, melyben a Momentum teljes mellszélességgel támogatja őt - olvasható lapunknak, a frisshirek.hu-nak eljuttatott közleményből.


A Momentum új gondolkodása, fiatalos lendülete adta az erőt és a hitet, hogy a pedagógus pályát feladva, városomért, a környezetemért kezdjek el dolgozni. Hiszek abban, hogy Magyarországon lehet az emberekkel együtt dolgozni, nem a politikai érdeket, hanem a lakosság érdekét előtérbe helyezve. Ha kellett, felvállaltuk az ütközést nemcsak az ellenfeleinkkel, hanem a szövetségeseinkkel is Baja város lakosaiért. Ezért volt fontos, hogy Baján sokszor kérdezzük meg a lakosság véleményét

– mondta el Nyirati Klára a videóban.

A Momentumban ország- és Európa szerte, az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben, azon dolgoznak, hogy egy igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot építsenek. A Holnap Magyarországát. Ennek megteremtéséhez pedig a helyi problémák valódi, fenntartható megoldására van szükség - emelte ki a Momentum elnöke.

A helyi eredmények azok, amik a leginkább számítanak. Ezeken a helyi megoldásokon dolgozik már négy éve több, mint száz momentumos képviselő és polgármester országszerte, akik végre elhozták az Őszinte Önkormányzatok korszakát, leváltva ezzel a hazugság évtizedeit a városokban és falvakban. Baján Nyirati Klára 2019-ben új polgármesterként elhozta az őszinteséget a városba. Elkötelezett és lokálpatrióta városvezetőként pedig ismeri a helyiek problémáit és csak ő és a csapata tudja azokat megoldani.

- közölte Gelencsér Ferenc.

Nyirati a videóban kitért több olyan eredményre, melyeket az elmúlt, koronavírussal és válsággal nehezített időszakban értek el:

Ültettek közel ötezer fát, kiserdő került a lakótelep közepére, és egy új játszóteret is létrehoztak. A válságok ellenére közel dupla annyi utat építettek, mint az EU-s forrásokkal kitömött előző vezetés, illetve 10 km új vagy teljesen felújított járdát is átadtak. Ingyenessé tették a tömegközlekedést, mely sok család válláról vett le jelentős terheket. Létrehozták a Bácskai Művelődési Központot, hogy Baja továbbra is a térség virágzó kulturális központja lehessen. Mindezek mellett pedig számos témában folyamatosan konzultáltak a lakossággal.

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt társelnökei szintén közleményt adtak ki a bajai polgármester nyilatkozata kapcsán, mely szerint az MSZP teljes mellszélességgel támogatja Nyirati Klárát és kérik a lakosokat, hogy szavazatukkal támogassák újraválasztását.

Fotó: Nyirati Klára Facebook oldala