2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Július végén kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

frisshirek.hu | 2023. április 28. - 13:20
Július végén kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban

Július végétől három hétig tartó szabadtéri fesztivált rendeznek Salgótarjánban a város Fő terén; a Zenthe Nyár rendezvénysorozatán hat nagyszínpadi előadás, emlékkoncert, táncshow és musical lesz, valamint Boban Markovic és zenekara is koncertet ad augusztusban. Nógrád megye és a térség legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja július 29-től augusztus 16-ig tart a Fő téren felállított színpadon, amelyhez 858 férőhelyes lelátót építenek, valamint a kultPONT Kávézó teraszán.

Simon Lajos, a rendező Zenthe Ferenc Színház igazgatója az MTI tudósítása szerint a pénteki sajtótájékoztatón elmondta elmondta: a harmadik alkalommal megrendezendő Zenthe Nyár, Nógrád megye és a térség legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja július 29-től augusztus 16-ig tart a Fő téren felállított színpadon, amelyhez 858 férőhelyes lelátót építenek, valamint a kultPONT Kávézó teraszán.

Kapcsolódó rendezvény lesz a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál, valamint a Tarjáni Folk és Szlovák Nap, ezek már 27-én elkezdődnek, és folyamatosan látogatható lesz a Salgótarján értékeit bemutató szabadtéri kiállítás.

Augusztus 2-án Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertet rendeznek, amelyen Polyák Lilla, Szulák Andrea és a Stúdió 11 lép fel, 5-én mutatják be a Szép nyári nap című Neoton-musicalt, 13-án táncshow lesz a Román Sándor Entertainment előadásában. Augusztus 11-én este a Boban Markovic Orkestar ad koncertet.

Boban Markovic mintegy három évtizede Szerbia legjobb trombitása, az Orkestar a világ egyik legnépszerűbb fúvószenekara, muzsikájukban balkáni és európai hagyományok keverednek

– mondta Simon Lajos.

A színházi előadások között július 29-től a Buborékok című vígjátékot, az Apácák című zenés komédiát, A vén diófa titka című zenés mesejátékot, az Augusztus Oklahomában című fekete komédiát és egy operettet, a Csókos asszonyt tűzik műsorra.

A fesztiválteraszon sanzon és kuplé est lesz, valamint a legismertebb musical slágerek csendülnek fel a Zenthe Ferenc Színház művészeinek előadásában.

Az igazgató kitért rá:

május 8-án kezdik meg a jegyárusítást, és minden előadásra 100 jegyet kínálnak 20 százalékos kedvezménnyel.

A kapcsolódó rendezvények ingyenesen látogathatók.

A szabadtéri kiállításon a Salgótarjáni Települési Értéktárban szereplő kulturális, szellemi, tárgyi, természeti kincseit lehet majd látni, megjelenítve az ipari és műszaki megoldásokat, az épített környezetet és a sportot is

– mondta Molnár Éva, az értéktár bizottság elnöke.

A tárlaton szerepel többek között az üveggyártás története, Zenthe Ferenc életműve, Salgó vára, a szalonnasütő vas, Czinke Ferenc grafikus, Szojka Ferenc labdarúgó vagy a salgótarjáni Kálvária.

Dániel Zoltán, Salgótarján megyei jogú város önkormányzatának alpolgármestere arról szólt:

céljuk, hogy színvonalas rendezvények legyenek a városban, és javuljon a Salgótarjánról alkotott kép.

Mint megfogalmazta, a Zenthe Nyár mindkét célt teljesíti, megemlítve, hogy tavaly nagyon sok jegyet értékesítettek a térségen kívül és Szlovákiában is.

Archív fotó: Zenthe Ferenc Színház