2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

A Momentum szerint messzebb vagyunk az EU-tól, mint valaha

frisshirek.hu | 2023. május 02. - 07:50
A Momentum szerint messzebb vagyunk az EU-tól, mint valaha

Soha nem voltunk még ennyire távol Európától - fogalmazott Kele János, a Momentum elnökségi tagja az uniós csatlakozás 19. évfordulója alkalmából hétfőn az MTI-hez eljuttatott dokumentum szerint.

Hétfőn délelőtt a Momentum Mozgalom feltette az Európai Unió zászlaját a Karmelita előtti kordonra, hiszen

Magyarország 19 évvel ezelőtt, 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz.

Donáth Anna, a párt EP-képviselője szerint az Európától való távolodás egyik szimbóluma a Karmelita előtti "építési kordon", amely mögé cinikusan bújik el a miniszterelnök. Most már az is világos: a kordont a hatalom akár könnygázzal is hajlandó megvédeni.

EU-csatlakozásunk 19. évfordulóján muszáj emlékeztetnünk magunkat: európai értékek és szabadság nélkül nincs európai jólét. Aki ezzel próbálkozik, az hazudik magának és a választóknak, és szükségszerűen kudarcot vall

- fogalmazott Donáth Anna. A Momentum szerint nincs ok az ünnepre, már a közintézményekről is hiányoznak az uniós zászlók. Nincs mit ünnepelni többek között a tanár- és diákellenes "bosszútörvény" miatt sem, amelyben

alapvető emberi és dolgozói jogaiktól fosztják meg a tanárokat. Mindezt kordonok mögül, rendeletekkel kormányozva

- fogalmazott Kele János. A Momentum véleménye egyértelmű: európai országban nincs helye kordonnak, nincs helye az embereket kisemmiző rendeleti kormányzásnak - tette hozzá az ellenzéki politikus.

A kiemelt kép forrása: Donáth Anna Facebook-oldala