2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Elfogtak egy körözött férfit a rendőrök a 2-es metró vonalának ellenőrzésekor

frisshirek.hu | 2023. május 02. - 18:03
Elfogtak egy körözött férfit a rendőrök a 2-es metró vonalának ellenőrzésekor

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében az M2-es metró vonalát ellenőrizték a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a  Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében.

Ezúttal április 25-én ellenőrizték az M2-es metró vonalát, a megállóhelyeket és azok környékét

– számolt be a történtekről a rendőrség a honlapján. Az akció során a rendőrök a metrón jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén

elfogtak egy lopásért körözött férfit,

négy esetben szabálysértési feljelentést tettek tiltott helyen várakozásért, közterületen történő alkoholfogyasztásért pedig egy személyt figyelmeztettek.

A metró útvonala mentén tapasztalt közúti közlekedési jogsértések miatt összesen tizenegy bírságot szabtak ki, többek között buszsáv jogosulatlan használata, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, záróvonal átlépés és biztonsági öv hiánya miatt. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök – zárta beszámolóját a hatóság.