2023.12.10., vasárnap - Judit
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

A magyar trónörökös is találkozott Ferenc pápával, és tanúságot tett hitéről

frisshirek.hu | 2023. május 03. - 06:50
A magyar trónörökös is találkozott Ferenc pápával, és tanúságot tett hitéről

Kezet fogott Szent István trónjának várományosa Szent Péter trónjának birtokosával - mindezt Mária országában.

Habsburg Ferdinánd, a néhai Habsburg Ottó unokája és az utolsó magyar király, az azóta boldoggá avatott IV. Károly dédunokája Budapestre látogatott.

Ő is részt vett Ferenc pápa Kossuth téri szentmiséjén,

nagybátyjával, Habsburg Györggyel, Magyarország párizsi nagykövetével közösen - a pápa szentmisén mondott szentbeszédéről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk.

A legitimista elvek szerint a trónon soron következő Habsburg Ferdinánd jelenléte kezdetben csak az eseményen készült képgalériákból és az ő személyes rövid ideig elérhető story-posztjaiból derült ki. Később azonban a leginkább autóversenyzői tartalmak közzétételére használt Facebook-oldalán is megosztotta azt, hogy találkozott a Szentatyával.

Ha szívedben átadod magad a Léleknek, nem fogod mindig tudni, hogy mi lesz a következő lépés. Ahogy Krisztus mondta: a Lélek, mint a szél, ott fúj, ahol akar

- írta kommentként ahhoz a képhez, amelyen épp kezet fog Ferenc pápával. Számos pozitív hozzászólást kapott a bejegyzéshez, magyaroktól és külföldiektől egyaránt. Volt, aki magyarként azt emelte ki, milyen különleges az, hogy Szent István trónjának örököse kezet fog Szent Péter trónjának birtokosával. Arra a kommentre pedig a trónörökös személyesen is reagált, amelyben arra reagáltak, hogy milyen pozitív az, hogy meg meri vallani a hitét. Habsburg Ferdinánd erre azt írta:

Köszönöm! Büszke vagyok a hitemre, semmi okom nincs arra, hogy szégyelljem.

A kiemelt kép forrása: Habsburg Ferdinánd Facebook-oldala