2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Félpályás útlezárás lesz a repülőtéri úton május 24-éig

frisshirek.hu | 2023. május 04. - 20:15
Félpályás útlezárás lesz a repülőtéri úton május 24-éig

Megújul a XI. kerületi Repülőtéri út burkolata a Kőérberki út és a MOL-benzinkút között, a munkálatok szerdán megkezdődnek és várhatóan május 24-én fejeződnek be.

A kivitelezés ideje alatt félpályás útlezárás mellett

hétköznap 9 és 15 óra között, illetve hétvégén 7 és 17 óra között csak a BKK-járatok haladhatnak át az érintett szakaszon,

a közúti közlekedés számára a Kőérberki út-Egér út-M1/M7 autópálya közös szakaszának használata javasolt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Az érintett BKK-járatok (a 87-es, a 87A és a 187-es busz) az aktuális korlátozásoknak megfelelően, félpályás útlezárás mellett jelzőőrös irányítással, kisebb várakozás mellett közlekednek. A "Repülőgépes Szolgálat" megállókat az átépítés ideje alatt ideiglenesen áthelyezik. A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában megvalósuló aszfaltozást a Budapest Közút Zrt. végzi:

mintegy 650 méter hosszon, 3900 négyzetméternyi felületen újul meg a burkolat a Kőérberki út és a MOL-benzinkút között.

"A marást követően kétrétegű aszfaltozást kap az út, megújul a buszmegálló és a peronja, valamint járdacsatlakozást építenek ki a buszmegálló és a MOL-kút közötti szakaszon. A padka és az útpálya megfelelő vízelvezetését az útmenti árokba vezető surrantók építésével biztosítják. A meglévő víznyelők tisztítása, valamint a szerelvények szintre emelése is megtörténik" - ismertette a munkálatok menetét a BKK.

A kiemelt kép forrása: Bába Szilvia Facebook-oldala