2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Momentum: Nem válaszol érdemben Lázár minisztériuma a kastélyok magánkézbe adásáról

frisshirek.hu | 2023. május 15. - 18:00
Momentum: Nem válaszol érdemben Lázár minisztériuma a kastélyok magánkézbe adásáról

Sem írásban, sem szóban nem válaszol a Lázár János vezetése alatt álló Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Momentumnak annak a tizenkét, nemrég felújított állami tulajdonú kastélynak az ügyében, amelyeket pár hónapon belül magánkézbe ad az állam. Bedő Dávid, a Momentum parlamenti képviselője a Facebookon azt írta, a parlamentben is és írásban is kérdezte erről a minisztérium államtitkárát, de érdemi választ nem kapott. A politikus azt írta, hogy már el is kezdték kirúgni a helyi dolgozókat.

Mint a Válasz Online először megírta, a Lázár-féle minisztérium egy törvénytervezet keretében ingyen passzolna át magántulajdonba állami és uniós forrásból felújított, állami tulajdonú kastélyépületeket. Így azok kikerülnének a Lázár János felügyelte Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) kezeléséből, és vagy vagyonkezelői szerződés keretében vagy térítésmentesen kerülhetnének közérdekű vagyonkezelői alapítványokhoz, magán vagy egyházi fenntartású intézményekhez, írta meg a frisshirek.hu.

„Írásban is feltettem a kérdéseimet, hátha akkor tudnak egy egyszerű válasszal szolgálni egy roppant egyszerű kérdésre. Sajnos ezúttal is csalódnom kellett. Lázár Jánosék most sem voltak képesek elárulni, mégis hány embert rúgnak ki amiatt, hogy a haverjaik kaphassanak egy kastélyt. Jól mutatja ez a kormány hozzáállását. Annyit viszont leírtak, hogy hiába újították fel több tízmilliárd forintért ezeket az épületeket adófizetői pénzből, azok közel sincsenek “befejezve” és hát emiatt kell ingyen odaadni a Fidesz-közeli haveroknak”

számolt be Bedő Lázár válaszáról.

A Momentum politikusa hozzátette, a helyiek teljesen másképp látják a kastélyokkal kapcsolatos kérdéseket, mint a kormány, ezért is tüntettek Edelényben és Dégen több százan a privatizáció ellen.

Fotó: Bedő Dávid Facebook-oldala, hollandi ház, Dég