2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Szabad Európa: Mészáros Lőrinc cége több helyen is kihagyta a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain

frisshirek.hu | 2023. május 18. - 11:59
Szabad Európa: Mészáros Lőrinc cége több helyen is kihagyta a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain

Több helyen is kihagyták a vasat a vasbetonból az R-KORD Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztés során, máshol balesetveszélyes körülmények, veszélyes hulladék maradt az építkezés után – írja a Szabad Európára hivatkozva a Telex.

A cikk szerint a MÁV közel húsz pontban sorolta fel Mészáros Lőrinc cégének hiányosságait, és még az illetékes minisztérium is kifogást emelt.

Kérem a Tisztelt Vállalkozót, hogy a mellékelt üzemeltetői levélben felsoroltak – a levél kézhezvételétől számítottan, de legfeljebb tíz napon belül – vizsgálatát kezdje meg, és minden hiányosságot pótoljon, javítson

 – ez olvasható a Szabad Európához eljutott levélben, amit az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) vasúti beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára írt az R-KORD Kft., valamint a konzorciumi partner I-Cell Mobilsoft Zrt. vezetőinek.

Létezik egy másik levél is, amelyben a MÁV sorolja aggályait, 19 pontban a GSMR2 nevű vasúti fejlesztési program Mezőzombor–Miskolc, Miskolc–Füzesabony és Hatvan–Füzesabony vasúti pályaszakaszon tapasztalt hiányosságait.

Mészáros Lőrinc egyik konzorciuma nemrégiben nyert közel 60 milliárd forintot vasúti fejlesztésre.

Fotó: Wikimedia Commons