2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Távozik egy újabb főszerkesztő-helyettes és egy szerkesztő is a Telextől

frisshirek.hu | 2023. május 19. - 19:00
Távozik egy újabb főszerkesztő-helyettes és egy szerkesztő is a Telextől

Távozik a Telextől Rovó Attila főszerkesztő-helyettes és Haász János szerkesztő, írja a Kreatív alapján a 24.hu.

A lap és a cikk információit a Telex is megerősítette, kérdésükre ugyanis így  fogalmaztak:

A Telex eljutott arra a pontra, hogy a további fejlődése, stratégiai céljai elérése érdekében belső, működési változásokra van szüksége, és ezek a változások nem mindenkinek komfortosak. Sajnáljuk a távozásokat, sok sikert kívánunk nekik. Ugyanakkor célunk továbbra is az, hogy az ország legmeghatározóbb politikai, közéleti lapja legyünk, és ezen az úton teljes hitünkkel és tudásunkkal haladunk tovább.

Rovó Attila a jövőben a Hvg.hu Itthon-rovatának vezetője lesz. Távozásával kapcsolatban a Facebook-oldalán a többi közt azt írta: „Most itt az idő továbblépni. A Hvg.hu-nál csinálhatom majd azt, amit a legjobban szeretek ebben a szakmában: a kitalálástól a megjelenés pillanatáig segíteni fontos, érdekes és jó írások elkészültét, minden tudásomat hozzátenni a kreatív folyamatokhoz.”

Haász János is szerzői Facebook-oldalán reagált a hírre, és azt írta a szerkesztőség közleményét idézve, illetve cáfolva:

A Telex eljutott arra a pontra, hogy a további fejlődése, stratégiai céljai elérése érdekében belső, működési változásokra van szüksége, és ezek a változások nem mindenkinek komfortosak. Hát ez így ebben a formában, hogy a Markos-Nádast idézzem fel, rohadtul nem igaz. De az igen, hogy hamarosan sajnos véget kell érnie a húszéves Index-Telex történetnek az életemben. De nyugi: visszatérek!

A távozások nem előzmény nélküliek. Április végén Munk Veronika, alapító főszerkesztő hagyta ott a Telexet. Emellett Lovas Gerő főszerkesztő-helyettes is elmegy, ő a 444-hez igazol.

Fotó: A Telex Facebook oldala