2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

200 millió Bakonycsernyének

NKSZ | 2023. május 23. - 07:15
200 millió Bakonycsernyének

Bakonycsernye központját 200 millió forint európai uniós támogatásból újítják meg. A Fejér vármegyei településen a községháza melletti tér új funkciókkal is bővül.

Bakonycsernye településfejlesztési koncepciója, hogy a Fejér megye határán levő nagyközség élhető, nyitott és vonzó település legyen.

Célja, hogy gazdasági örökségét és potenciálját kihasználva, erősítse a településen élők számára megfelelő igazgatási, egészségügyi ellátást és oktatást biztosító, élhető környezetet, komfortos vidéki életet biztosítson. A természeti környezet és a gazdaság fenntartható együttélését biztosítsa, lakóinak tudást, munkát és felüdülést teremtsen, adjon esélyt, felemelkedési lehetőséget a rászorulóknak.

A település átfogó fejlesztése tartalmazza az infrastruktúra fejlesztését is. Ennek része a község központjában multifunkciós, zöld közösségi tér jöjjön létre. A tér közelében található a közösségi közlekedési megálló, a posta és számos más szolgáltató.

BAkonycsernye önkormányzata az MTI-nek eljuttatott közleményében arról is beszámolt, hogy a településen a zöld infrastruktúra fejlesztése mellett parkolót és közösségi teret építenek. A jövő év végéig befejeződő projekt keretében a közösségi tér okos padokkal, szelektív hulladékgyűjtő edényekkel, kerékpártárolókkal gazdagodik.

Minderre a település 200 millió forint európai uniós támogatást kapott.

Fotó: Wikipedia/Készítette: Kriszti2083 - A feltöltő saját munkája