2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Forrás-cseppek az aggteleki cseppkőbarlangban

frisshirek.hu | 2023. május 22. - 11:09
Forrás-cseppek az aggteleki cseppkőbarlangban

Egy ingyenes koncert keretében léphet be a közönség a Baradla-barlangba, a természeti képződmény nevét viselő fesztivál ugyanis június 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap lesz Aggteleken és környékén. A hangversenyterem a rendezvénysorozat első napján este 6 órakor telik majd meg.

Nem tudni, hogy az első Baradla Kórusfesztivál szervezői (Salamon Gábor, az Aggteleki Nemzeti Park akkori igazgatója és Kiss Csaba, a Forrás kamarakórus akkori karnagya) asszociáltak-e a cseppkövekről a vízcseppekre vagy fordítva, de végül kiválóan összehozták 1999-ben, hogy a miskolci Forrás kamarakórus az aggteleki cseppkőbarlangban lépjen fel.

– Az évek alatt jöttek már Fertődről, Pécsről, Szegedről, Szolnokról, Kassáról, Sepsiszentgyörgyről és még Franciaországból is – mondta az énekkar vezetője, Balásné Molnár Ildikó, hozzátéve, ritkán van alkalom részt venni egy ilyen különleges helyszínen. – Most a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola és a Debreceni Szivárvány gyermekkarral lépünk fel.

„A természet és a művészet páratlan találkozását jelenti ez a fesztivál” – írták meghívójukon egy korábbi évben. A szombati mintegy egyórás koncerten azok vehetnek részt, akik este fél 6-ig megérkeznek a barlang bejáratához, ugyanis csak vezető kísérheti le őket a hangversenyterembe, ahol mindössze 10 Celsius-fok van.

A programsorozat második alkalma vasárnap lesz a Szögligeti római katolikus templomban a délelőtti szentmise után, ahol a debreceni gyermekkar énekel majd. Végezetül pedig az aggteleki református templomban tart koncertet a Forrás kamarakórus vasárnap délután 4 órától.

Fotó: Magánarchívum