2024.04.16., kedd - Csongor
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Kimondta Fekete-Győr András ártatlanságát a bíróság

frisshirek.hu | 2023. május 26. - 18:30
Kimondta Fekete-Győr András ártatlanságát a bíróság

A bíróság ma kimondta: ártatlan vagyok, nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, amivel Orbán ügyészsége vádolt – írta Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője  Facebook-bejegyzésében. Fekete-Győr András, a párt egykori elnöke társtettesként, másodrendű vádlottként került a vádlottak padjára, mivel több füstgyertyát is bedobott a rendőrsorfalak közé. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rá, a bíróság azonban felmentette.

Az ítélet kapcsán elmondta: „Egyfelől hírül akarom adni, hogy befejeződött az ügy, másfelől pedig rámutatni, hogy micsoda elfogadhatatlanul lassú tempóban zajlanak ezek a politikailag motivált eljárások. 2018 óta cipeljük magunkkal, és az biztos, hogy nem volt a Fidesz ellenére, hogy időről-időre bíróság elé kellett állnom emiatt.” Úgy gondolja, mostantól más eszközt kell találnia a Fidesznek a „fegyelmezésére”, de szerinte az sem fog működni. – Az új politikai generációt koncepciós eljárásokkal sem félreállítani, sem megállítani nem lehet! – nyomatékosította követőinek.

A politikus még 2018 decemberében, az úgynevezett rabszolgatörvény elleni tüntetésen ejtett a rendőr-sorfalak közé egy füstszórót, melyről azt állította, ilyet egy játékboltban is lehet kapni, és azután tett így, miután felszólítás nélkül fújták a könnygázt fiatalok és idősek arcába. A füstszóró senkit nem talált el, karcolást sem okozott. Jogvégzett emberként jól tudta, hogy veszélytelen eszközök földre dobása nem bűncselekmény, emlékeztetett a hang.hu.

Fotó: Fekete-Győr András Facebook-oldala