2023.12.10., vasárnap - Judit
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl-ügyben

frisshirek.hu | 2023. május 27. - 11:30
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl-ügyben

Utasíthatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségét, hogy ne mondjanak le a Schadl-ügy kirobbanása után – ez egy hangfelvételből derül ki, amit Hadházy Ákos független képviselő hozott nyilvánosságra. A felvételen egy korábbi elnökségi tag arról beszél, nem indokolták meg nekik, hogy miért csak most kellett visszaadniuk a megbízatásukat. Az is elhangzik, hogy a tisztújításkor kikötötték a választmánynak, hogy kiket kell megszavazniuk. Hadházy Ákos feljelentést tesz. 

2021 novemberében fogták el a reptéren a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar akkori elnökét és feleségét. A korrupciós ügyben azóta a tárgyalás is elkezdődött. Schadl György és az elnökség mégis csak másfél év elteltével, egy hónapja mondott le.

A Hadházy Ákos által közzétett hangfelvétel alapján a képlet mégsem volt ennyire egyszerű.

Azon szerinte a végrehajtói kar korábbi elnökségi tagja beszél egy értekezleten arról, miért nem mondtak le másfél éven át.

Mindig felmerült, hogy mikor, miért nem mondtunk le akkor, miért most? Tehát itt semmi nem véletlenszerűen történt az elmúlt másfél évben. Tehát az, hogy mi most lemondtunk, és miért éppen most, ez azért van, mert most kellett lemondani

– hangzik el a felvételen.

Hadházy Ákos szerint nem ez az egyetlen törvénytelenség az ügyben.

„Nyilvánvalóan nincs olyan entitás ebben az országban, aki törvényesen megmondhatta volna, hogy a végrehajtói kar tagjai mikor mondjanak le, vagy mikor ne mondjanak le. Ez alapján a hangfelvétel alapján feljelentést fogok tenni hivatali visszaélés és befolyással üzérkedés bűntettének gyanúja miatt” – mondta a az RTL Híradónak a független képviselő.

Fotó: google utcakép