2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

A Momentum az Európai Bizottság segítségét kéri a pedagógusbéremeléshez és a státusztörvény visszavonásához

frisshirek.hu | 2023. május 30. - 17:30
A Momentum az Európai Bizottság segítségét kéri a pedagógusbéremeléshez és a státusztörvény visszavonásához

A Momentum a következő időszakban azért fog dolgozni, hogy az Európai Bizottság emelje be az EU-s pénzekkel kapcsolatos meglévő feltételek közé az oktatás átfogó reformját, beleértve a státusztörvény visszavonását és a pedagógus-béremelést – jelentette be Donáth Anna, a párt EP-képviselője és Gelencsér Ferenc pártelnök kampányindító sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostornál található kordon előtt hétfőn.

A sajtótájékoztatón Donáth Anna elmondta:

„Súlyos válságban a magyar oktatás. Drámai a tanárhiány, elavult a tananyag és évről évre romlanak a diákok eredményei. A tét egy teljes generáció, ezáltal pedig az egész magyar nemzet jövője. Ha ugyanis az oktatás válságát nem oldjuk meg, egy generáció veszíti el az esélyét a felemelkedésre.

A kormány azonban a pedagógusok és a diákok tiltakozásaira státusztörvénnyel, könnygázzal és gumibottal válaszol. Láthatóan eszük ágában sincs megoldani az oktatás válságát. 

Ezért a Momentumban úgy döntöttünk, hogy

megkérjük a Bizottságot, hogy emelje be az EU-s pénzekkel kapcsolatos meglévő feltételek közé a státusztörvény visszavonását, az azonnali, 50%-os pedagógus-béremelést, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindítását a pedagógusok és a diákok bevonásával.”

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke elmondta:

„Hamarosan egy olyan törvényt akarnak lenyomni a pedagógus-társadalom torkán, ami végleg megfosztja őket a jogaiktól és a megbecsülésüktől. Egy pedagógus-rabszolgatörvény készül. Ki kell mondanunk az igazságot: a magyar oktatás lassan, de biztosan veszíti el azt a funkcióját, hogy felkészítse a gyermekeinket az életre, és segítse boldodulásukat, felemelkedésüket a társadalomban.”

Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala