2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Hamarosan iskolai tantárgy lehet a horgászat

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 13:30
Hamarosan iskolai tantárgy lehet a horgászat

Cseh és holland mintára Magyarországon is bekerülhet a tantervbe a horgászat. A pecázás fortélyait nem kötelező jelleggel, hanem választható tantárgyként sajátíthatnák el a diákok.

Az ötlet nem új, 2016-ban már egyszer felvetődött, de végül semmi sem lett a bevezetéséből, vélhetően a koronavírus-járvány idején nem ez volt a legfontosabb megvalósítandó álom.  

 2019-ben elindultak az iskolai keretek között működő sporthorgász szakkörök, melyek óriási népszerűségnek örvendenek. Több mint száz, horgászszervezet által mentorált suli jelentkezett, és természetesen idén is pályázhatnak az iskolák – mondta a Borsnak Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) főigazgatója, majd hozzátette: nem csak a fiúk között népszerű a horgászat, hisz volt olyan csoport, amelyben a lányok voltak többségben.

Természetesen „valódi” horgászaton is részt vehetnek a gyerekek, emellett külön központi támogatási programmal horgásztáborokat is szerveznek a fiataloknak. A kurzus a legtöbb helyen az állami horgászvizsgával zárul.

Nem kötelező tantárgy lenne. Csupán szabadon választható, azok a fiatalok vehetnének részt rajta, akiket érdekel a természet, a horgászat

- emeli ki Dérer.

Fotó: Frisshirek, Palotási-tó