2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

K-Monitor: Hiába államosították, veszteséges a Nemzeti Sport

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 13:00
K-Monitor: Hiába államosították, veszteséges a Nemzeti Sport

A K-Monitor szombaton arról ír, hogy az első évre vonatkozóan, bár az nem volt teljes, az állami tulajdonú N.S. Média és Vagyonkezelő 3,8 milliárdos mérlegfőösszeget tüntetett fel, amiből 1 milliárd forint a "brandérték".

2022 októberben a Magyar Közlönyben jelent meg a hír, hogy a magyar állam megvásárolta a Nemzeti Sport kiadói jogait a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworks Hungary Zrt.-től, a legnagyobb magyar lapkiadó-vállalattól.

A Nemzeti Sport a napilapok piacán különleges helyzetben van, ám példányszáma hatalmasat esett. 2018 első negyedévében még közel 32 ezer darab print lapot értékesítettek, 2022 első negyedévében már csak 19600-at. Olvasóik száma csak a következő negyedévben (!) újabb 1500-al (több mint 7 százlékkal) csökkent a MATESZ adatai szerint - vélhetően ez a hír sokkolhatta a kormányt, azon belül legfőképpen Orbán Viktort, írta meg a frisshirek.hu.

Maga a cég 762,5 milliós nettó árbevételt produkált, és 1,3 millió forint veszteséget termelt. Ezt a pénzt a vállalatba állami forrásból betáplált 875 millió forint fedezte, szúrta ki a hírt a 444.hu.

A céggel az állam nem vett ingatlant, vagy nagyobb értékű tárgyi eszközöket vásárolt.

A Nemzeti Sport főszerkesztője Szöllősi György, a miniszterelnök egyik kedvenc újságírója.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala