2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

„Örökéletű fénylények vagyunk” – ezért nem fél a haláltól Pataky Attila

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 11:30
„Örökéletű fénylények vagyunk” – ezért nem fél a haláltól Pataky Attila

Pataky Attila a Borsnak nyilatkozott arról, hogyan viszonyul az elmúlás és a halál témaköréhez. "Ahogy anyukámtól tanultam: kicsikém, minden nap le kell hajolni minden boldogságmorzsáért, mert nem tudhatod, hogy másnap reggel felébredsz-e" – fogalmazott.

Pataky vallott arról is a lapnak, ha másnap magához szólítaná őt a mindenható, hiányérzet nélkül indulna útnak.

"A 70 éves születésnapomra megkaptam azt a csodát az égtől és a feleségemtől, hogy végképp megértettem: semmi és senki nem az enyém. Olyan kegyes a jó Isten, hogy mindig egy-egy napra kölcsön kapom még. Ezzel mindenki így van, csak nem tudják, vagy nem akarják tudatosítani magukban, nem merik elfogadni a tényt. Így, hogy elfogadtam, végképp könnyebb. Van hol laknom, gyönyörű a házam, gyönyörű a környék, csodaszép a párom és az életem, fantasztikus barátaim vannak. Ha holnap menni kellene, nagyon nyugodt lélekkel tenném különösen azért, mert tudom, hogy örökéletű fénylények vagyunk"

– magyarázta.

Patakyamiótaközel került a "másvilág kapujához", másképp szemléli az életét.

Van néhány stent a szívemben, és toltak már néhányszor a műtő felé. Amikor ott voltam egy szál lepedővel letakarva, akkor azt mondtam: teremtő Istenem, testem-lelkem kezedbe ajánlom és menjünk! Az egészségem rendben van, úgy vagyok vele, ha  minden nap teszek érte, akkor még sok van bennem.

Fotó: Pataky Attila Facebook-oldala