2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Zelenszkij: Legalább ötszáz gyerek halt meg a háború miatt

frisshirek.hu | 2023. június 04. - 20:00
Zelenszkij: Legalább ötszáz gyerek halt meg a háború miatt

Egy kétéves kislány holttestét emelték ki a mentősök a romok alól  Dnyipróban, miután szombat este az oroszok rakétacsapást mértek a kelet-ukrajnai városra. A támadásban, mint korábban írtuk, további huszonkét ember sérült meg, közülük öten gyerekek.

Volodimir Zelenszkij vasárnap Facebook-bejegyzésében írja: az ukrajnai orosz invázó következtében eddig legalább ötszáz gyermek veszette életét. Pontos számot azonban, mint mondta, lehetetlen mondani, mert a háborús cselekmények folyamatosan zajlanak, ráadásul az ország egyes részei orosz megszállás alatt vannak, szúrta ki a 24.hu.

"Híres tudósok, művészek, sportbajnokok válhatnak belőlük, Ukrajna történelmét alkothatják. Orosz fegyverek és gyűlölet ölték meg őket, amelyek továbbra is minden nap elveszik és tönkreteszik az ukrán gyerekek életét.
Ukrajna egyes részeinek aktív harcai és orosz megszállása miatt még nem lehet meghatározni a sérült gyermekek pontos számát.
Az élet védelméhez fel kell állnunk és megnyerni ezt a háborút! Egész Ukrajna, minden emberünk, minden gyermekünk szabad legyen az orosz terrortól! - írta az elnök.

Fotó: Zelenszkij Facebook-oldala