2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Hadházy: mindannyian felelősök vagyunk azért, hogy idáig jutottunk

frisshirek.hu | 2023. június 24. - 11:00
Hadházy: mindannyian felelősök vagyunk azért, hogy idáig jutottunk

A budai Várban a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita elé hirdetett megemlékezést péntek délután hat órára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, amint arról mi is hírt adtunk. A demonstráción arról emlékeztek meg, hogy 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy. Az eseményen néhány tucatnyian vettek részt a Telex tudósítása szerint.

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy a szocialista diktatúra több mint 40 évig tartott Magyarországon, és ennek fenntartásában kiemelt szerepe volt a megszálló szovjet hadseregnek. A politikus szerint ha az utókor megkérdezi az előző generációt, hogyan hagyhatták ezt, ők teljes joggal hivatkozhattak arra, hogy itt voltak az oroszok.

„Nekünk most, ebben a demokráciából diktatúra felé menetelő, egyre inkább széteső és lecsúszó országban nincs ilyen mentségünk, nem mondhatjuk a gyerekeinknek és az unokáinknak, hogy nem tehettünk semmit, mert itt voltak az oroszok!” – mondta Hadházy. Kijelentette,

csak rajtunk múlott, hogy idáig jutottunk, mindannyian felelősök vagyunk érte, ha eltérő mértékben is. 

A megemlékezésen felszólalt még Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere, Donáth Anna EP-képviselő, a Momentum elnöke, Majtényi László alkotmányjogász, Perlaki-Borsos Noel az Egységes Diákfrontból és Ungváry Krisztián történész.