2023.12.10., vasárnap - Judit
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó felesége ingatlanozik

BFM | 2023. augusztus 05. - 09:36
Szijjártó felesége ingatlanozik

Szijjártó-Nagy Szilvia alig egy hónapja lett társtulajdonos a Centrum Property Szolgáltató Kft.-ben, amelynek saját tulajdonú ingatlan adásvétele a főtevékenysége. A miniszter felesége megválogatja, kivel bizniszel. Az üzletbe a férje régi barátait vette csak be. 

A cég eddig Benkő Szilárdhoz tartozott, 2016-ban alapították. Szijjártó-Nagy Szilvia tőle vette át a céget, és lett tulajdonosa az eladó feleségével közösen, Benkó Judittal.
Benkő Szilárd neve néhány olvasónak ismerős lehet. Ő az, aki Szijjártó Péter egykori munkatrása volt, és nem mellesleg együtt rúgták a bőrt a futsalos csapatban – írja az mfor.hu.

Korábban a hvg.hu szedte össze, mit érdemes tudni Benkőről, többek között azt, hogy:

  • már a kétezres évek elején Szijjártó Péter sajtótitkára volt,
  • 2011-től szintén Szijjártóval dolgozott a Miniszterelnökségen, ahol 885 ezer forintos fizetésért volt a szervezési stáb vezető munkatársa,
  • ugyanebben az évben lett a Dunakeszi Kinizsi játékosaként Szijjártó futsalos csapattársa, 31-es mezszámmal (a fideszes politikus főnöke 30-as mezt viselt),
  • 2012-ben Szijjártóból külügyi államtitkár lett a Miniszterelnökségen, Benkő Szilárd pedig a kabinetfőnöki feladatokat látta el.

Hozzá volt idáig köthető a Centrum Property Szolgáltató Kft., most már Szijjártó felesége a társtulajdonos. Egyelőre nem dübörög a cég, tavaly 3,8 millió forintos forgalom mellett 1,8 millió forintos veszteséggel zártak, de a befektetett pénzügyi eszközök soron 524,8 millió forint szerepel. Ez pedig a Centrum Property leánycégének, a BP5 Ingatlan Kft.-nek köszönhető, amely így szintén a miniszter feleségének érdekeltsége lett.

A leányvállalatnál még mindig Benkő Szilárd az ügyvezető, amihez 2022-ben jutott hozzá. A BP5 egy közel 500 millió forintnyi vagyonnal rendelkező ingatlanforgalmazó cég, legalább két ingatlant birtokol az Andrássy úton. Az ingatlanos cég korábban a Mellow Mood-csoporthoz tartozott, amely a magyar szállodaiparban érdekelt vagyonos üzletemberek, Sameer Hamdan és Zuhair Awad érdekeltsége.

Szijjártó-Nagy Szilvia eddig nem volt jártas az ingatlanpiacon, de belsőépítész cége évek óta jól működik, annak ellenére, hogy nem rendelkezik saját honlappal. A 2019 júniusában alapított Interior Design Belsőépítészeti Kft. évről-évre jobb eredményeket mutat, 2022-ben 1,5 milliárd forintos árbevétel mellett 545,8 millió forintos nyereséget kaszált a cég.

Az ingatlancég másik tulajdonosának, Benkő Juditnak egy hangszerboltja van a budapesti Rákóczi úton, és egy Rétespajta nevű rendezvényhelyszíne Neszmélyben.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala