2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

2 évig hazudott a kormány a Várszínház köré húzott kordon ügyében

Zimon András | 2023. augusztus 12. - 12:00
2 évig hazudott a kormány a Várszínház köré húzott kordon ügyében

Hadházy Ákos független képviselő végre megkapta a választ a belügyminisztériumtól, hogy mi szükség van az elkerítésre. Kiderült, hogy a kormány 2 évig hazudott a Várszínházat övező kordon ügyében! A független képviselő végre megkapta a választ a belügyminisztériumtól, hogy mi szükség van az elkerítésre. 

Hadházy Ákosnak igaza lett a Várszínház körüli kordon felhúzása kapcsán, a képviselő nemrég levélben tette fel a kérdéseit a belügyminiszternek, azzal kapcsolatosan, hogy miért van szükség a Karmelita közelében felépített és évek óta ott álló kordonokra, amit egyébként Hadházy a Momentummal és civilekkel kiegészülve többször próbált elbontani. Hadházy ellen nyomozást is rendeltek el a bontások miatt. Pintér Sándorék végre válaszoltak a független képviselő írásbeli kérdéseire a körbekerítés ügyében. A válaszukban semmi meglepő sincs, a kormányzati narratíva-és stílus tükröződik benne!

Hadházy közben egy Facebook-posztban reagált a hivatalos válaszra!

Nagy nehezen beismerte a kormány, amit amúgy is mindenki tudott:

a Várszínház körüli kordon nem az építési terület védi, hanem a miniszterek ülepét.

A kormány és a propaganda eddig azt hazudta, hogy a kerítés az építkezés miatt került oda, de mindannyian tudjuk, hogy valójában az újságírókat és a népet akarták távol tartani. Pintérék válasza után a kordon hivatalosan is a hazug hatalom jelképe. Vegyük azonban észre: nem az a fontos, hogy ez a kerítés áll-e, vagy sem. Hanem az, hogy hányan tiltakoznak előtte a propaganda ellen, a valódi választások körülményeinek kikényszerítéséért. (Azt meg mellékesen jegyezzük meg, hogy bár a hazugságot elismerte a BM, egy sor fontos kérdésemre nem válaszolt. Nem írták meg például, hogy ki volt az, aki elrendelte az ülepvédő kerítés felállítását.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala