2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Önbarnitó krém és paróka + Illiberalizmus!

Zimon András | 2023. szeptember 04. - 16:00
Önbarnitó krém és paróka + Illiberalizmus!

"Make Orbán Great Again (and again)?" - Donald Trump üzent a magyaroknak. 

Donald Trump azt üzeni a magyaroknak, hogy szerencséjük van Orbán Viktorral.

Orbán Viktor nagyszerű vezető és ember. Magyarország csodálatos népe szerencsés, hogy ilyen vezetője van neki!

- írta Donald Trump saját ellen-Twitterén, a Truth nevű mikroblogon. A nemrég négy ügyben is vád alá helyezett volt amerikai elnök elég nyakatekert logikával jutott erre a következtetésre, amit leírt, hiszen szerinte azért vagyunk szerencsések Orbán Viktorral, mert a magyar miniszterelnök - a Fox News menesztett sztárriporterének, Tucker Carlsonnak adott interjújában több másik ötcsillagos körbenyalás mellett - azt állította, hogy csak Donald Trump lehet képes megmenteni a nyugati világot.

A volt amerikai elnök nem először idézi be az említett Orbán-interjút a közösségi oldalán, ami persze nem meglepő annak fényében, hogy a saját függetlenségi harcára nagyon érzékeny miniszterelnök nyíltan kiállt Donald Trump mellett, sőt kampányol is neki. A Carlson-féle interjút egyébként Andrew Tate, az emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt nőgyűlölő influenszer is megosztotta az X-en azzal a szöveggel, hogy Orbán Viktor egy „igazi vezető”.

Orbánnak úgy látszik nincsenek nagy igényei a világ megmentésével kapcsolatban. Viszont egyre furább társaságot sikerült maga köré édesgetnie, kit (köz)pénzzel, kit pedig szavakkal.

Fotó: Euroactiv (Trump éppen Orbánnal mér össze valamit)