2023.12.11., hétfő - Árpád
Salgótarján: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Pajor Tamás és Nyáry Krisztián a Kultpolis legújabb adásának vendége

Zimon András | 2023. szeptember 22. - 18:10
Pajor Tamás és Nyáry Krisztián a Kultpolis legújabb adásának vendége

Itt a várva várt videó! Érdemes végignézni, hiszen olyan mondatok hangzanak el, melyek eddig sehol máshol. Nyáry Krisztián és Pajor Tamás beszélnek kultúráról, annak fejlődéséről és visszafejlődéséről, arról a szürreális helyzetről, mely ma viharossá teszi az alkotást, a művészetet és számtalan esetben magát a gondolkodást is. A beszélgetést kíséri Czutor Zoltán és Zimon András.  

„Remélem, hogy ez a rendszer, amiben élünk nem fog horthyzálódni, de az tény megvannak erre a vonásai és a hajlama is” – A frisshirek.hu Kultpolis-podcastjába hívtuk a Rocktérítőt - a Neurotic és az Amen együttesek egykori frontemberét - Pajor Tamást, akivel az Ukrajnában forgatott új klipjéről és a hazai kultúra állapotáról is beszélgettünk, hiszen a ’80-as évek alternatív és underground világának egyik meghatározó alakja ma is, a társadalmunkat leginkább érintő kérdésekre keresi a választ a dalaiban. De meghívtuk Nyáry Krisztián írót is a műsorunkba, hogy még színesebb képet tudjunk kapni a hazai-és globális kultúrális tér égető kérdéseiről. Az irodalomtörténész szerint „Két irányból jön most az egész világon a hülyeség, a kultúraellenes mozgalmak egymás tükörképei a Woke és az Alt-Right is ugyanazt csinálja”

Hogy miért akarják politikai mozgalmak átírni a múltat vagy, hogy miért fóliáztatja le a magyar kormány, a neki nem tetsző könyveket és, hogy erre miért van társadalmi igény, az is kiderül a Kultpolis legújabb adásból. Műsorvezetők: Czutor Zoltán és Zimon András.