2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Herczeg Zoltán: "Szeretnék, ha én lennék a BAZ-megyei drogprevenciós-program arca, mert engem hitelesnek tartanak"

Zimon András | 2023. november 30. - 17:00
Herczeg Zoltán: "Szeretnék, ha én lennék a BAZ-megyei drogprevenciós-program arca, mert engem hitelesnek tartanak"

Néhány hónapja szabadult ki a börtönből Herczeg Zoltán divattervező, egykori aktivista, akit kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztattak le 2022 októberében. A frisshirek.hu-nak most nemcsak az előzetes letartóztatásban eltöltött időszakról beszélt részletesen, hanem elmesélte azt is, hogy a szabadulása után hogyan szervezte be a rendőrség egy drogprevenciós előadás-sorozatra.

 

Herczeg Zoltán: „Fél évig figyelt meg a titkosszolgálat...” 

Herczeg szerint a tettenérés előtt már hónapokkal megfigyelte a titkosszolgálat, de azt továbbra sem tudja, hogy ebben közrejátszott-e az aktivista múltja. Abban azonban biztos, hogy ha Magyarországon ma valaki a hatalmat kritizálja, az számíthat hasonló „élményekre”.

Olyan hatalommal kerültem szembe, ami mellett porszem vagyok."

Természetesen az exkluzív interjúból az is kiderül, hogy Herczeg Zoltánnak milyen tervei vannak a jövőjével kapcsolatban. Elmondta azt is, hogy korábban volt egy rendőr rajongója, és ennek is köszönhető, hogy a jövőben a kábítószer-fogyasztás veszélyeiről fog előadásokat tartani.

„Még sehol sem mondtam el, de engem Miskolcról, az ottani rendőrkapitányság megkeresett, hogy szeretnék, ha én lennék a BAZ-megyei drogprevenciós-program arca, mert engem hitelesnek tartanak és kedvelnek. Az is kiderült, hogy arról a kapitányságról folyamatosan rendelték tőlem korábban az általam tervezett ruhákat”

De vajon mi lesz a Herczeg Zoltán által indított KÉK-mozgalom sorsa? Ha kíváncsiak a bulizásba belefáradt és fél évet raboskodó, de az életét újraíró Herczeg Zoltánra, akkor kattintsanak a frisshirek.hu YouTube-csatornájára, ahol egyébb exkluzív tartalmak között is böngészhetnek.