2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Volánbuszos sztrájk: országos a fennakadás

Tirex | 2024. január 29. - 10:00
Volánbuszos sztrájk: országos a fennakadás

Egységesen 70 ezer forinttal emelkedne a munkavállalók bére. 

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vasárnapra és hétfőre hirdetett sztrájkot. A nem közlekedő helyközi, helyi és Budapest környéki agglomerációs kék buszokról a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni. Igaz, csak hozzávetőlegesen, mivel, ha az adott járat vezetője mégis felveszi a munkát, akkor a busz elindul. Az elégséges szolgáltatás a sztrájk alatt is biztosított.

Korábban a Volánbusz azt közölte, hogy indokolatlannak tartják az akciót,

hiszen a MÁV-VOLÁN-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások folyamatosak.

A 444.hu információi szerint a tulajdonosi ajánlat szerint a 2024-2026-os, hároméves bérfejlesztési ciklus alatt a cégcsoport munkavállalóinak alapbére átlagosan legalább 25 százalékkal növekedne, míg az első évben, 2024-ben egységesen havi 70 ezer forinttal nőne a vállalatcsoport minden munkavállalójának alapbére.

A közlemény szerint ez átlagosan 16,8 százalékos, a Volánbusz autóbusz-vezetői esetében 20,5 százalékos béremelést jelentene már az idén.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet viszont eredménytelennek minősítette a bértárgyalást, és 2024. január 28-ára és 29-ére újabb, kétnapos sztrájkot hirdetett.

Kiemelt fotó: Facebook