2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Bejelentette Lázár János, hogy a MÁV-Volán összes szakszervezete aláírta a bérmegállapodást

frisshirek.hu | 2024. január 31. - 19:00
Bejelentette Lázár János, hogy a MÁV-Volán összes szakszervezete aláírta a bérmegállapodást

A közlekedési miniszter szerint ezzel a megállapodással mindenki csak nyert. A munkavállalók így biztosak lehetnek abban, hogy az infláció fölött fog nőni a bérük, cserébe a MÁV–Volán-csoport kiszámíthatóbban és jobb tervezési képességgel tud megújulni.


Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-posztban tette közzé szerdán, hogy „utolsóként, de még időben a sztrájkot szervező Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet is csatlakozott a megállapodáshoz”,

ÍGY A MÁV–VOLÁN-CSOPORT MIND A KILENC NAGY, REPREZENTATÍV ÉRDEKKÉPVISELETE MÉG ÉJFÉL ELŐTT ALÁÍRTA A 3 ÉVES BÉRMEGÁLLAPODÁST.

Lázár szerint ez kellett ahhoz, hogy a cégcsoport minden munkavállalója már januártól az emelt bérét kapja.

A megállapodással mindenki nyert

– fűzte hozzá a tárcavezető.

A munkavállalók biztosak lehetnek abban, hogy a következő esztendőkben az infláció fölött fog emelkedni a bérük, a MÁV-Volán-csoport pedig a korábbinál kiszámíthatóbb feltételek mellett, jobb tervezési képességgel tudja végrehajtani a megújulási programját – írta Lázár János, hozzátéve, hogy ezt az állam tulajdonosi jogait képviselő közlekedési miniszterként el is várja a cégcsoport vezetésétől.

Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet vasárnap és hétfőn még sztrájkot szervezett, mert nem tartották elfogadhatónak a miniszter ajánlatát.

Fotó: Facebook / Lázár János