2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Ezernél is több pedagógus minősítését tolták át őszre

frisshirek.hu | 2024. február 02. - 13:00
Ezernél is több pedagógus minősítését tolták át őszre

Csak a mesterpedagógusok egyik típusánál halasztották el az eljárást az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint.

Tavaszról őszre tolták több mint ezer pedagógus mesterminősítését, így a jelentkezők csak 2025 januárjától kaphatják meg a magasabb fizetésüket – közölte az Oktatási Hivatal a Telex megkeresésére.

Ha egy pedagógus feljebb szeretne lépni a ranglétrán, a pedagógus-előmeneteli rendszerben meg kell csinálnia a minősítését.

A Belügyminisztérium öt kategóriát határozott meg. A pedagógus II. fokozat után jön a mesterpedagógus, előbbi kategóriában a minimum fizetés bruttó 555 ezer forint, utóbbiban 630 ezer forint. Eddig függetlenül attól, hogy valakinek melyik hónapban volt a minősítése, minden évben január 1-jétől sorolták át a magasabb kategóriába. A státusztörvény viszont lehetőséget ad arra, hogy a sikeres minősítés alapján a pedagógusokat szeptember 1-jén sorolják előre a következő fokozatba – nyilatkozta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja.

A mesterpedagógus minősítéseknek két csoportjuk van: a szakértő, illetve szaktanácsadó mesterpedagógus eljárás, és az úgynevezett programot megvalósító mesterpedagógus eljárás.

Kizárólag a programot megvalósító mesterpedagógusok eljárása módosult őszre

 – írta a Telexnek az Oktatási Hivatal.

Fotó: Facebook